JADŁOSPIS
OD DNIA 30.01.2023r. DO DNIA 03.02.2023r.
Poniedziałek | Śniadanie 8.30 | Chleb mieszany z masłem szynka drobiowa, ogórek zielony, papryka, herbata z miodem i cytryną.(1,7,3) |
Owoce. | ||
Obiad 11.30 | Zupa: barszczyk z warzywami.(9,1,7) | |
Pierogi leniwe z masełkiem i cukrem, marchewka z jabłkiem , kompot.(1,7,3) | ||
Podwieczorek 14.30 | Bułka z masłem i serkiem białym, jajko gotowane, warzywka , herbata owocowa.(1,7,3) | |
Wtorek | Śniadanie 8.30 | Zupa mleczna, bułka z masłem i dżemem, herbata owocowa.(3,7,1) |
Owoce. | ||
Obiad 11.30 | Zupa: brokułowa z warzywami.(9,7,1) | |
Gulasz z kaszą bulgur, surówka z ogórka kiszonego, woda mineralna.(1,3,7) | ||
Podwieczorek 14.30 | Kisiel, owoce, biszkopty.(3,1,7,5) | |
Środa | Śniadanie 8.30 | Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, ogórki zielone, papryka, herbata owocowa.(1,7,3) |
Owoce. | ||
Obiad 11.30 | Zupa: pomidorowa z ryżem i warzywami.(9,1,7,3) | |
Kluski śląskie z jajecznicą, marchewka mini, kompot.(7,3,1) | ||
Podwieczorek 14.30 | Pychotka jogurtowa, chrupki kukurydziane, owoce. (1,7,3) | |
Czwartek | Śniadanie 8.30 | Chleb z masłem, serek biały, ryba w pomidorach, ogórki zielone, papryka, szczypior, herbata owocowa.(1,7,3,) |
Owoce. | ||
Obiad 11.30 | Zupa: rosół z makaronem literki i warzywami.(1,7,9) | |
Kotlety z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska, woda mineralna.(1,3,7) | ||
Podwieczorek 14.30 | Soczek, owoce, chrupki kukurydziane.(1,3) | |
Piątek | Śniadanie
8.30 | Chleb mieszany z masłem, szynka z indyka, ogórki zielone, papryka, szczypior herbata, miód, cytryna. (1, 3,7,4) |
Owoce. | ||
Obiad 11.30 | Zupa: ogórkowa z warzywami .(1,7,9,3) | |
Ryż zapiekany z jabłkami, kompot, woda mineralna.(7,1,3) | ||
Podwieczorek 14.30 | Gofry z cukrem pudrem lub dżemem, herbata owocowa.(1,3,7) |
Szczegółowych informacji odnośnie składu potraw oraz alergenów udziela pani intendentka .
Alergeny: ryby, zboża, jajka, mleko, seler.